DeConi News Feed

Най-високо отличената зелена кампания на BAPRA Bright Awards 2015 е „СТАНИ ЕКОГЕРОЙ: Научи всички вкъщи да събират разделно!“

1 май 2015 г., София

Рекорден брой проекти – 97, участваха в тазгодишното издание на престижния конкурс BAPRA Bright Awards на Българската асоциация на PR агенциите. В най-оспорваната категория – „Кампания за устойчиво развитие“, в която се състезаваха 27 проекта, кампанията на ЕКОПАК България „СТАНИ ЕКОГЕРОЙ: Научи всички вкъщи да събират разделно!“ се класира на трето място. Първите две места бяха заети от кампании, насочени към проблемите на имигрантите и децата. Така „Стани екогерой!“ е най-високо отличената на форума кампания, насочена към опазване на околната среда.

Стратегическият подход на кампанията се базира на принципи като верига на ефективно взаимодействие, съвместно създаване, иновативност, сътрудничество и дългосрочна перспектива. Само от началото на годината 9353 деца от 7 града (38% от всички ученици от 1-ви до 8-ми клас от участващите училища) станаха „екогерои“  и се превърнаха в посланици на разделното събиране на отпадъци и на зелената идея в своите семейства и общности.