DeConi News Feed

Елена Петрова и Николай Урумов подариха венци от върбови клонки на дарители в кампанията на SOS Детски селища България „децата са като цветята – нуждаят се от постоянна грижа”

4 април 2015 г., София

На Лазаровден посланикът на добра воля на SOS Детски селища България –Елена Петрова, направи демонстрация по плетене на венци от върбови клонки и цветя за посетителите на Paradise Center. С красивите корони, направени от актрисата с голямо сърце, успяха да се сдобият дарители в националната кампания на SOS Детски селища България „Децата са като цветята – нуждаят се от постоянна грижа“ за привличане на  SOS приятели – дарители с редовни месечни дарения.

„Имам хубава връзка с много от децата от SOS Детски селища, познавам ги отдавна. Виждам какво се случва и знам добре, че усилията си струват. Затова не харесвам еднократните акции. Ако грижите за децата не са постоянни, нищо не се получава“, сподели Елене Петрова. „Самата аз се чувствам много добре, когато помагам. Всеки, който някога е протягал ръка на човек в нужда, познава това чувство.“

В кампанията се включи и актьорът Николай Урумов, също посланик на добра воля на SOS Детски селища България. Според него „Не може да се помага еднократно. Детето не живее само днес, има нужда от нас и утре и вдругиден, и много дни и години напред“.

До края на месец април в Paradise Center всеки ще може да стане част от голямото семейство на SOS Детски селища. На щанда на сдружението на партерен етаж в търговския център желаещите ще имат възможността да направят своята онлайн регистрация. След първоначалното дарение, чрез специална система всяко следващо дарение ще се извършва автоматично на същата дата и стойност от следващия месец. Впоследствие дарителят може да се откаже или да промени стойността на дарението. Регистрацията може да бъде направена и самостоятелно на http://www.sosbg.org/f2f

Постъпващите от дарения средства се използват за финансиране на ежедневните грижи по отглеждане, възпитание и развитие на 91 деца в SOS приемни семейства в детските селища, 109 младежи в SOS младежки домове и 338 деца, обхванати от центровете за обществена подкрепа към сдружението.